Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 1 maj 2020

En statsmannamässig Stefan Löfven höll tal via internet

Idag på förmiddagen höll statsminister Stefan Löfven ett tal som anstår en ansvarskännande statsman. Ett tal helt utan sedvanliga floskler och politiska kängor.
Den statsmannamässige Stefan Löfven går betydligt bättre hem hos svenska folket än den buttre partiledaren Löfven, vilket kan förklara att hans parti nu växer stort i alla opinionsmätningar från det att coronan fick fäste Sverige. Löfven säger det som behöver sägas.
Ett förstamajtal som inte liknade något förstamajtal, här är han föredömlig. Talet hölls någonstans i Stockholm utan publik och spreds via internet.
HÄR kan du lyssna på det.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

1 kommentar:

  1. Vid kristider flockar folk mer ihop sig och lyssnar mer på sin regering. De andra partierna får inte mycket utrymme i media i dessa tider. När krisen är över så kommer det att börja debatteras vem som gjorde rätt och vi ska heller inte glömma bort att det finns fortfarande massor av problem som gömmer sig bakom krisen som måste fixas till.. Skjutar, vissa kommuner går inte bra, integrationen, arbetsöshet osv.

    SvaraRadera