Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

* * * * * * * * * * * *
Idag torsdag den 28/5 är det Ingeborg och Borghild i almanackan och vi tänker också på Bojan.

fredag 22 maj 2020

Kolstad kyrkgata, gäckande gök och folk som inte borde vara där!

I morse gol göken för fullt. Den lurar oss den rackarn och gal andra morgnar men inte den morgonen när man är på gökotta. Igår blev vi ju gäckade av göken.
Och nu i morse slapp jag också att bli gäckad av fotovinklingen när jag skulle ta bilder.  
Men så har vi då alla dessa som skiter i allt och alla och utan några som helst hänsyn till andra bara dyker upp med sin eventuella coronasmitta. 
Åkte för en stund sedan Kolstad kyrkgata mellan Köpingsvik och Kolstad. I området längs kyrkgatan  och angränsande tvärgator mellan övre färisten vid avarskanten och bort till Kolstad by finns det tio hus som är permanentbebodda medan det är mer än hundra (!) hus som bara fungerar som fritidsbostäder för fastlänningar. 
Trots alla vädjanden från folkhälsomyndigheten, statsministern och - inte minst - oroliga ölänningar, så verkade det som om det fanns folk i de flesta av dessa fritidshus. Folk som definitivt inte borde vara där! 
Bakom kameran: Per Lublin

Relaterat inlägg: 
Privat gökotta idag på morgonen - torsdag 21 maj 2020
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar