Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 6 maj 2020

Flög till Florida för kurs som fanns gratis på nätet. Och annat liknande ...

I förrgår lyssnade jag på radioprogrammet ”Kaliber” i P1, där det avslöjades att åtta tjänstemän vid Riksdagsförvaltningen i höstas varit på en konferens i Florida som kostat svenska skattebetalarna 430 000 kronor! Trots att konferensens hela innehåll gått att få del av på nätet, alldeles gratis, så dom hade egentligen inte haft någon anledning att behöva resa dit! Konferensen var anordnad av ett företag som levererar material till riksdagen. 
Det avslöjades även att tre av tjänstemännen hade hyrt en stadsjeep för sin lediga tid i Florida som de låtit skattebetalarna stå för liksom för bensinkostnaderna. 
Klicka HÄR så kan du både läsa mer om det här i en sammanfattning och lyssna på delar ur programmet om du klickar på pilen vid rubriken som dyker upp. 
Det här kommer mig osökt att tänka på före detta näringslivschefen - och numera andre vice ordförande i kommunfullmäktige - Anders Nyholms resor på sin tid till vingårdarna i Frankrike på kommunens bekostnad och på en utbildningschef som hade tjänstebil med fri bensin och som lät sonen utnyttja bensinkortet - där kommunen stod för kostnaderna - för bilresande hitan och ditan i Europa. Eller ett gäng höjdare - både politiker och tjänstemän i ledande ställning i vår kommun - som lät sig bjudas till en konferensanläggning med spa i Åre, ägt av samma företag som på den tiden ägde Ekerum. 
Det finns en viss sorts folk som inte drar sig för att utnyttja varje möjlighet att utnyttja förmåner i allmän tjänst och att förlusta sig på skattebetalarnas bekostnad. Eller att låta sig bjudas av företag med vilka arbetsgivaren staten eller kommunen har affärer.
TACK för att det finns radio- och TV-program som "Kaliber" och "Uppdrag Granskning" och för att det finns orädda lokaltidningar och andra fristående media!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar