Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 26 augusti 2011

Annars var det inte Lisbeths kväll...


Bortsett från att hon med en enda rösts övervikt lyckades stoppa förslaget om öppna kommunstyrelsesammanträden, så var måndagkvällen inte Lisbeths Lennartssons kväll. Kommunfullmäktige gick inte helt i Lisbeths ledband utan hon fick bakläxa i två av kvällens stora frågor, både ifråga om kommunfullmäktiges arbetsordning och ifråga om floskeldokumentet Vision 2020*.
*) Fotnot: Vision 2020 är en samling orealistiska önskedrömmar om hur kommunen ska se ut om åtta och ett halvt år, och som tagit mycket arbete i anspråk för kommunens tjänstemän samt sammanträdestid för politikerna under många år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar