Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 8 augusti 2011

Kräftpremiär - men inte för våra äldre


Idag är det årets officiella kräftpremiär (även om det nuförtiden tjuvstartas lite här och där). Många äldre minns den här dagen - den 8 augusti - med högtidskänsla då nykokta nyfångade kräftor avnjöts med kylda nubbar och andra tillbehör. Och kanske en och annan av våra äldre skulle vilja få smaka kräftor till middagen idag.

Men önska kan vara en sak. Verkligheten är en annan.

På menyn för våra äldre som åtnjuter kommunal mat, levererad till kommunens äldreboenden och i pytsar till ensamboende äldre, finns endast en rätt. Idag är det stekt falukorv med stuvning och kokt potatis. Ingen förrätt och ingen dessert. Punkt slut. Jo, eventuella vegetarianer kan få sojakorv istället för falukorven. Med vad f-n...

Det är tydligen inte lika noga med våra äldre som sitter beroende av den kommunala omsorgen som det är med dom som går på puben för att ta en öl och som enligt en stollig tjänsteman på socialförvaltningen måste kunna välja mellan fem huvudrätter, fem förrätter och fem desserter.

Jo en lite variation erbjuds faktiskt våra äldre beroende på var i kommunen dom råkar bo. I norr är det persilja i dagens stuvning medan det i södra delarna av kommunen är en stuvning på kokta morötter.

Och som pricken över i:et: På Åkerbohemmet vankas det morotssoppa som kvällsmat!

Så ser tyvärr kräftpremiärdagen den 8 augusti 2011 ut för våra äldre som är hänvisade till den kommunala menyn i Borgholms kommun!

PS. Själv tjuvstartade jag med kräftor redan i lördags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar