Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 29 augusti 2011

Årets klockargårdskonferens, Årets undersköterska och Sveriges mest högavlönade undersköterska


Nu i helgen har det varit Klockargårdskonferens på Strand hotell i Borgholm, ni vet det här årliga arrangemanget i slutet av augusti som har kommit att bli den svenska vårdpersonalens motsvarighet till Nobelfestligheterna.
Läs mer i Ölandsbladet här och i Östran här! Stina-Clara Hjulström som en gång i tiden dragit igång alltihop borde ha ett eget Nobelpris för att hon på detta sätt både lyckats sätta ljuset på vården av äldre dementa och samtidigt lyckats sätta Borgholm på kartan (utan att det måste handla om kungligheter, midsommarfylla eller sol och bad). Vad Stina-Clara en gång i tiden började med i den f.d. klockargården i Löt har med tiden kommit att ge genljud över hela Sverige. 
Glädjande är även att en av våra egna kommunmedborgare, Boel Johansson i Norra Bäck, fick ta emot pris som Årets Undersköterska! 
I Borgholms kommun har dessutom vi förmodligen också landets mest högavlönade undersköterska, som har en månadslön på fyrtioentusenetthundratjugotvå kronor (41.122:-) för att mest ställa till bekymmer för invånarna i kommunen.
Boel som verkligen gör uppskattad nytta får dock bara knappt hälften av yrkeskollegan Lisbeth Lennartssons nuvarande lön.
Lisbeth som är tjänstledig från sin underskötersketjänst borde återgå till densamma, så kan hon förhoppningsvis också göra nytta
Här var jag kanske inte alldeles snäll, men tyvärr är det så som verkligheten ser ut. Så här kan det inte få fortsätta i Borgholms kommun. Med Lisbeth i kommunalrådsstolen går det mesta åt h - e! Med hennes sätt att styra kommunen lär det inte finnas några pengar kvar till framtidens demensvård i vår kommun. 
Det var faktiskt framtidens demensvård som var temat för årets Klockargårdskonferens.
Passar samtidigt på att ge en eloge till alla er vårdbiträden och undersköterskor som med änglars tålmodighet sliter häcken av er i den kommunala vården. Ni är värda både bättre lön och anständiga arbetsförhållanden. Flertalet av er har bara deltidstjänster och får inte den utökning av arbetstiden som ni hade önskat för att kunna leva någorlunda på er lön. Vi måste ändra på detta. Bra förhållanden för personalen är nödvändiga för att kunna skapa en riktigt bra vård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar