Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 13 augusti 2011

Ett lyft för torget i Borgholm


I helgen som gick rullade det töntiga sommartivolit med sin kaffekoppskarusell och vad det nu var bort från torget i Borgholm och begav sig iväg på väg 136 söderut, förhoppningsvis bort från Öland. Saknat och sörjt av få.

Bortsett från tivolit – så har denna sommar varit ett verkligt lyft för torget i Borgholm. Allsångskvällarna har dragit massor av folk. Veteranfordonen som dykt upp varje onsdagskväll har varit fler än någonsin. Torget har blommar upp som en levande samlingspunkt. Kalmariterna med sitt ödsliga Stortorg kan titta avundsjukt på oss.

All heder till Ulf Olsson som skapat denna renässans för torget i Borgholm. Vad den nu lyckligen avpolletterade viktigpetterfjanten (ja, centrumutvecklare titulerade han sig visst) Peter Adolfsson – med kommunal avlöning - inte lyckades åstadkomma på tre år har Uffe fixat med frivilliginsatser på endast några månader. Det är riktigt roligt!

Därtill har Uffe underhållit som disc-jockey med gamla hederliga vinylskivor utanför sitt och sambon Ann Dahlgrens Himla-Gott vid torget några kvällar i veckan, något som blivit väldigt uppskattat. Om än med tydligt undantag av ett surkart till hotellägare i grannskapet.

Det behövs inga storstilade och dyrbara torgförsköningsprojekt! Låt Uffe fortsätta att hållas så blir det ännu bättre!

1 kommentar:

  1. All heder och respekt till eldsjälar som Uffe. Utan er hade Borgholm varit tomt på turister. Varför i hela friden för inte kommunen något som lockar turister i stället för att skrämma bort dom? va fan. Våga satsa lite. Sol, Vind och vattenfestivalen fick folk att åka från hela Sverige till Öland. Vad finns det nu? Jag som skriver detta är inte så gammal men har barn i olika åldrar. När vi gick en sommarkväll i Borgholm så klagade till och med barnen och sa: men pappa, vad ska vi göra här? Hade det inte varit för allsången på torget så hade det varit helt tomt på Borgholms gator. Förstör inte ett svenskt sommarparadis, satsa lite till nästa år. Vi är flera personer på Öland som har massor med idéer men känner att det inte är någon idé att framföra dessa till er då Borgholms kommun bara gnäller! Jag vill nu be kommunen att REAGERA!!!! Snälla..

    SvaraRadera