Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 augusti 2011

Varning som leder till varning


Igår beslutade socialnämndens utskott bestående av ordförande Eva Karlström (m), Eva-Lena Israelsson (s) och Mikael Larsson (c) att tilldela Pubben i Borgholm en varning för att - just det - den enligt en tjänsteman på socialförvaltningen inte har tillräckligt många (!) maträtter på sin meny. Sen kan tjänstemannen svamla vad strunt som helst att det inte handlar om maträtterna, som det blev refererat i en artikel i Ölandsbladet i förrgår*, men protokollet talar sitt tydliga språk.

Om innehavaren Pelle Milesson inte "rättar sig" hotar utskottet med att dra in Pubbens utskänkningstillstånd.


Obegripligt att man lägger på sådana överdrivna krav på maträtter för Pubben, när motsvarande inte gäller andra på samma sätt. Det finns "sommarfåglar", d v s personer som inte är skrivna i vår kommun men som bedriver rörelse här sommartid, som har fullständiga utskänkningstillstånd för mer eller mindre kioskliknande verksamhet utan en massa maträtter.

Varför kräva mer av näringsidkare som är hemmahörande i vår kommun och bedriver sin verksamhet här året runt? Hur kan ansvariga politiker (Eva Karlström, Eva-Lena Israelsson och Mikael Larsson) gå med på något sådant?

Inte underligt att Borgholms kommun får dåligt betyg när det gäller företagsklimatet!

När vi från Ölandspartiet gör klart att så här vill vi inte att det ska gå till utan att vi måste ha ett bättre företagsklimat i kommunen och att kommunens tjänstemän måste inrätta sig efter detta, då skriver artikelförfattaren i Ölandsbladet*, som för övrigt är gift med en ”halvchef” på socialförvaltningen, att ”Ölandspartiet försöker som första parti ta politiska poäng på debatten om Pubben i Borgholm”.
 
Tacka f-n för att vi inte stillatigande kan åse spektaklet som socialförvaltningen bedriver mot företagare i vår kommun. Det är bara beklagligt om politiker i andra partier istället väljer att fega inför vederbörande tjänstemän.
 
För övrigt är artikelförfattaren* ute och cyklar när han påstår att Bodil Rosengren (Ölandspartiets ordinarie ledamot i socialnämnden) i en skrivelse begärt att hela nämnden ska kallas till ett extrasammanträde. Bodil hade i skrivelsen till ordföranden och utskottet begärt att frågan om Pubben skulle få en varning eller ej skulle avgöras av hela nämnden och inte bara av utskottet. Vilket kan tyckas rimligt då ju hela nämnden är ansvarig även för utskottets beslut.
 
Men socialnämndens ordförande valde att köra över både Bodil och övriga nämndledamöter som inte är med i utskottet. Att utskottet sedan valde att gå på tjänstemannens linje och beslutade tilldela Pubben en varning är en pinsamhet för hela Borgholms kommun.
 
Jag vill därför alldeles självsvåldigt tilldela en varning till dom småpåvar i kommunen som inte förstår bättre. Sluta upp med era dumheter och börja istället att arbeta för ett bättre företagsklimat i vår kommun! Annars blir det svårt att företagare att vilja etablera sig här! Här har ni ett väldigt stort ansvar!

*) Fotnot: Den som missade Ölandsbladets här omnämnda artikel och vill läsa den kan klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar