Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 10 augusti 2011

Äntligen Borgholms kommun! Låt oss gemensamt sätta stopp för gasborrningshotet!

Tidigare i somras - den 20 juli närmare bestämt - avbröt jag sommaruppehållet på bloggen - för att ta till orda om det hotande gasborrningsprojektet på Öland. Jag ville att kommunen skulle överklaga de tillstånd som den statliga nyligen hade lämnat. Och nu - två dagar innan överklagningstiden går ut den 12 augusti - har Borgholms kommun äntligen fått arselet ur vagnen och skickat in en överklagan. Förhoppningsvis på rätt sätt!
Även andra, t ex markägare och boende inom de berörda omrtådena har möjlighet att överklaga till och med den 12 augusti. Lämpligast genom att senast det datumet mejla till Bergsstaten på e-postadressen mineinspect@bergsstaten.se enligt instruktionerna i beslutet.

För den som närmare vill studera tillståndsmyndfighetens beslut och på kartor se vilka områden som berörs så är det bara att klicka på länkarna nedan:
För ett område kallat "Greby" som egentligen är ett stort område från Kolstad och Räpplinge kyrka i öster och sedan hela vägen på båda sidor av väg 136 från Kungsgårdsbacken i norr ned till kommungränsen i söder (och vidare ner till Isgärde), klicka här!
För ett område kallat "Lundeby" som egentligen är ett stort område på båda sidor av väg 136 från Knisa i söder och till Lundeby i norr, omfattande bl a Södviks samhälle, klicka här!

För ett område kallat "Nyby" som egentligen är ett stort område på båda sidor av väg 136 från Källaaffären i söder och till Löttorps samhälle i norr, klicka här!

För ett område kallat "Melby" som egentligen utgör  området mellan Böda Sandsrondellen i söder och Byxelkrok i norr, inklusive Torps by, Lunderna och Ölands flygplats, klicka här!
Låt oss tillsammans sätta stopp för att ett skumt exploateringsföretag ska få sätta igång ett projekt på Öland som inte gagnar Öland utan endast kan skapa miljöförstöring, skada grundvattnet o.s.v.!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar