Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 23 oktober 2011

Möte som blev något annat än vad de som kom dit hade förväntat sig


Mötet på Klintagården i tisdags blev något av en flopp för de köpingsbor som förväntat sig information om planer för det framtida Köpingsvik. Inga sådana serverades utan istället gick samhällsbyggnadsförvaltningens personal runt bland borden och avlyssnade och noterade vad folk pratade om.

Det är naturligtvis värdefullt att de tjänstemän som arbetar med översiktsplanen samlar in medborgarnas synpunkter, men en allmän diskussion om framtiden för Köpingsvik hade inte varit fel. Då hade olika synpunkter kunnat vägas mot varandra.

Eftersom inget mer hördes från de som arrangerat sammankomsten började folk allt eftersom att droppa av, så en halvtimme innan det skulle vara slut så hade de flesta redan gått.

På mitt förslag sändes ett par dagar senare någon sorts sammnanfattning ut per mejl till dom som hade uppgivit sin e-postadress på en närvarolista som gick runt. Vill Du läsa den kan Du klicka här.

Inledningsvis höll stadsarkitekten Leo Eriksson ett trevligt föredrag om Köpingsviks historia, vilket för dom flesta nog var den enda behållningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar