Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 22 oktober 2011

Töntigt värre!


När kommunfullmäktigemötet skulle börja i måndags så blev det strul med kommunens webbupptagning. Fel på anläggningen var det kanske inte utan snarare var det nog fel bakom spakarna. Där sitter presidiet och snart avgående chefskuckun Lars Frick. Hur som helst  fungerade varken webb-sändningen eller själva inspelningen förrän en bit in i föreställningen.

Webb-tittarna missade - eller slapp - kommunfullmäktigeordförande Jan Ericis sedvanliga töntiga välkomstinledning. Denna gång undrade han om åhörarna kanske kom ihåg Ölands Skördefest som ägt rum två veckor tidigare. Ja nog för att en och annan kommunfullmäktigeledamot kan vara lite gaggig men nog sträcker sig minnet ändå längre än två veckor, annars vore det illa!

Webb-tittarna har också sluppit ifrån att se och höra hur Erici försökte hålla en omröstning om huruvida vi i kommunfullmäktige var överens om att ta upp ett extraärende trots att motsatsen var uppenbar, trots att kommunallagen är glasklar på att alla närvarande ledamöter måste vara helt överens om det ifall ett extraärende ska kunna tas upp i kommunfullmäktige. Det är inget som man kan rösta om. Gissa vem som var virrigast i hela salen! Det är märkligt att en person som är inne på sin andra period som kommunfullmäktigeordförande ännu inte har lyckats sätta sig in i kommunfullmäktiges grundläggande spelregler!

Vid punkt fyra på dagordningen kom webbinspelningen tydligen gång och resten av mötet finns till beskådande om Du klickar här.

När jag sedan mot slutet av sammanträdet - när det var uppenbart att vi inte skulle hinna med dom femtielva ärenden som var kvar - försökte argumentera för att vi skulle ändra på dagordningen så att vi hann med de viktigaste besluten, så att vi t ex skulle hinna fatta beslut om att öppna dagisverksamhet även på nätter, kvällar och helger, något som egentligen bara var att klubba eftersom alla numera var överens om det, så avfärdade kommunfullmäktiges ordförande det med orden "Tyst nu Per!".
Jag ska här vara snäll och inte nämna hur högt årsarvode Jan Erici har för att misshantera sin roll kommunfullmäktiges ordförande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar