Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 23 oktober 2011

Verksamheter utan mål


Från kommunens revisorer har det kommit en skrivelse till kommunfullmäktige där det bland annat riktas kritik emot att kommunen saknar mål för sin verksamhet. Och då menas naturligtvis inte flummiga "visioner" som typ att Borgholms kommun om tjugo är ska vara bäst i världen på ditten och datten. Utan verkliga realististiska mål. Det saknas, påpekar revisorerna.

Med andra ord hänger de kommunala verksamheterna i vår kommun i luften och ingen vet egentligen vad de syftar till. Invånarnas skattemedel används på ett oplanerat sätt. Ömsom si och ömsom så och ingen vet riktigt hur de kan komma att användas framöver.

Vad vill Borgholms kommun egentligen? Vart strävar man? Verkliga mål saknas!

En svidande bakläxa som kommunfullmäktiges ledamöter kan fundera över fram till nästa fullmäktigemöte (den 21 november) då revisorernas delårsrapport ska behandlas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar