Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 1 november 2011

Förtroendekris för Borgholm Energi


Förvaltningsrättens dom som river upp hela Resedan-bygget från grunden innan det ens kommit igång visar vilka klantarslen det är som "har hand om det" i Borgholms kommun eller ska vi kanske säga Borgholm Energi i det här fallet. Att inte kunna göra en riktig upphandling när det ändå handlar om så mycket pengar!

Detta innebär en rejäl försening av den nya vårdcentralen - om den alls kommer att bli av. Det innebär också att det fortfarande inte lär finnas någon öppen förskola inom överskådlig framtid om inte utbildningsnämnden skärper sig och ordnar en tillfällig lösning. Barnen borde inte behöva lida för att Borgholm Energi har tomtar på loftet.

Förhoppningsvis ser man över behovet av nya bostäder lite mer genomtänkt innan man går ut med nytt anbudsförfarande. Lyxbostadsrätterna ovanpå den nya vårdcentralen kan vi gott skippa.

Istället behöver vi satsa på fler hyreslägenheter med billigt boende både för äldre centralt i staden och för ungdomar som vill flytta hemifrån. Men frågan är om Borgholm Energi är rätt företag för att fixa den saken!

Dags att ställa ansvariga i Borgholm Energi mot väggen. Med avgångskrav!

Du kan läsa mer i Ölandsbladets nätupplaga om Du klickar här! Läsarnas kommentarer får Du fram med ett extra klick längst ned under tidningsartikeln.

2 kommentarer:

  1. Du/Ni kan läsa min kommentar i Östran under rubrik: Anbud Resedan...... (Tyvärr ingen länk!)

    SvaraRadera
  2. LOU...
    Om man inte förstår att Öland inte är ett undantag från den lagstiftning som gäller i resten av Europa, så bör man inte ha kommuninvånarnas uppdrag att försöka göra upphandlingar som strider mot LOU (Lagen om offntlig upphandling). Nu vet jag inte vad Stig Bertilsson haft med detta att göra, men antagligen har han och "chefen" kucklat ihop detta med pannlampa nere i Borgholms energis källare!

    Skrivet av: Heja förvaltningsrätten den 3 november 2011 21:00

    Antar att Du Anonyme menade ovanstående kommentar som var den enda som jag funnit i Östran till nämnda artikel. Kan nog hålla med i sak.

    SvaraRadera