Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 15 november 2011

Glädjeämnen på matmässan för Ölands del


Några små glädjeämnen på matmässan som berör oss på Öland finns det också att notera.

Så t.ex. att Frida Nensén från Borgholm kom på andra plats i SM-finalen om Sveriges bästa sommelier. Något att skåla för, eller hur?

I mathantverks-SM när det gäller marmelader kom Charlotta Tunhov Grönstedt från Birgittas Matbod i Färjestaden på bronsplats. Ett självklart glädjeämne för alla ölandspartister! Charlottas mor Birgitta Tunhov var inte bara den som startade matboden och tog fram receptet till den prisbelönta öländska tomatmarmeladen, hon var också en av dom entusiaster som för tio år sedan startade Ölandspartiet i vår grannkommun!

Inte minst glädjande var det på lördagsförmiddagen när jag fick ett telefonsamtal från Borgholm om att det stod i Ölandsbladet samma morgon att centerpartisterna hade backat när det gällde beslutet om att dom som får pensionärsmat måste betala för sådan mat alla dagar antingen dom vill ha den alla dagar eller ej. Skönt att det finns politiker som kan ändra sig när kritiken från allmänheten växer! Nu får vi hoppas att pensionärerna även i fortsättningen får ha valfrihet om när dom vill ha pensionärsmat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar