Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 19 oktober 2012

Korp på villovägar

 
Igår syntes kommunfullmäktiges ordförande Jan Erici gå på shoppingrunda inne på det sorgligen konkursade Hemköp. Tydligen helt obekymrad om vad han ställt till med.  
Jan Erici har nämligen i egenskap av kommunfullmäktiges ordförande varit med och beslutat om att godkänna den detaljplan för den s k "Triangeln" vid rondellen utanför Borgholms tätort, som möjliggör ett köpcentrum där med livsmedel och allt annat, vilket lett till att Hemköp redan ett par veckor efter beslutet - och då det stod klart att Willys skulle etablera sig i Triangeln - valde att gå i konkurs. 
Erici har också i egenskap av ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden dessförinnan drivit på för att det skulle bli ett fullskaligt köpcentrum på "Triangeln", d v s även med livsmedel - och inte bara Beijers och Lantmännens produkter som det först var sagt.  
Nu har Erici fått det på det viset som han har jobbat för. 
När han då går därinne på Hemköp och rotar bland varorna som konkursförvaltaren säljer ut för 50% av priset, så är det som när korparna går runt och spekar i inkråmet på ett rådjur som de först har hackat ut ögonen på. 
Somliga verkar inte ha någon skam i kroppen!

4 kommentarer:

  1. Bara en fråga.
    Kan ett kommunalägt bolag (beab) bygga om och göra ett "ishotell" åt en företagare? Är inte detta ett brott mot konkurensen? Med tanke på att det var konkurens att ha husbilsparkering och därför lämnades denna verksamhet över till bulvaner. alltid skoj med något nytt som händer, men det ska gå rätt till, och vem beviljar bygglov till detta

    SvaraRadera
  2. Hej Du anonyme!

    Du tar i kommentarsspalten upp något som inte precis har med mitt inlägg att göra, men Du ska hur som helst få svar.

    Kommunen har aldrig rätt att gynna någon enskild, alla kommunmedborgare ska behandlas lika. Samma gäller ett kommunägt bolag som BEAB.

    Om kommunen (eller BEAB) i dessa besparingstider anser att det finns behov av att bygga ett "ishotell" och man vill arrendera ut till någon att sköta det, så måste det ju ske någon form av anbudsförfarande. ALLA företagsamma kommunmedborgare ska ju isåfall ges samma chans att arrendera hotellet.

    Samma gäller om man vill sälja det, isåfall måste det ju bjudas ut till allmän försäljning. Kommunen (eller Beab) kan själfallet inte bygga någonting bara för att sedan sälja det till en i förväg bestämd person.

    Bygglov beviljas i förekommande fall av samhällsbyggnadsnämnden (som den numera heter).

    Hoppas att Du känner att Du har fått svar på det som Du frågade om!

    SvaraRadera
  3. Jo jag har fått svar. Du kanske borde ha en liten frågelåda här inne, tror mycket skulle komma fram då

    SvaraRadera