Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 6 oktober 2012

Onödigt och obehagligt nålsöga


Det framkom vid samtalet med ekonomichefen att han egentligen inte får svara på frågor. Allt ska gå genom "kommunchefen" (Christina Madeling), som tydligen är så kompis med kommunalrådet att dom dagligen eller så ofta dom kan äter lunch tillsammans (åtminstone om man får tro dom rykten som florerar på stan). 
Folkvalda politiker - och andra medborgare -som vill inhämta information från någon tjänsteman i kommunhuset ska således lämna in frågeställningen skriftligt till kommunchefen som sedan skickar frågan vidare till tjänstemannen ifråga. Snacka om onödig byråkrati isåfall!
Så tokigt ska det banne mig inte få vara!
Tjänstemännen är anställda av kommunen, d v s av oss alla som bor och är skrivna i Borgholms kommun! 
Tjänstemännen ska därför ska betjäna oss alla medborgare med den offentliga information som vi vill ha, och detta utan att det ska behöva passera något slags nålsöga!
Medborgarna ska inte behöva stå med mössan i hand! 
Punkt.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar