Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 7 januari 2013

Kvällens fullmäktigeföreställning på nätet


IKVÄLL går det åter att se Borgholms kommunfullmäktige i direktsändning hemma på skärmen för alla som är försedda med dator i sitt hem. Det är bara att klicka HÄR efter klockan 18.30, då föreställningen börjar i Borgholms stadshus 
Efter att föreställningen är slut går den att se i efterhand - förmodligen redan fr o m eftermiddagen dagen efter - genom att klicka på samma länk som ovan.
Kommunen svarar sedan för webbsändningar (med nuvarande leverantör) under ytterligare två fullmäktigemöten, dels nästa, den 18 mars, och dels ett den 22 april, varefter ordförande Jan Erici vill att webbsändningarna upphör. Då ser jag fram emot att Stefan Olof Lundgren (Öp) - som han redan har antytt -  ställer upp med sin kamera, så att kommunfullmäktigemötena i fortsättningen kan skådas på YouTube, förhoppningsvis försedda med Stefans informativa kommentarer som kan muntra upp det hela och öka tittarskaran. Så kära tittare, misströsta inte!
Kvällens program börjar med en Allmänhetens frågestund (där vad som helst kan förekomma), därefter kommer Ekerums byggplaner (där den som kallas "Järn-nian" handlar om ifall kommunfullmäktige ska godkänna en byggplan för 58 hus i själva Rällaskogen), en motion från mig om automatisk rätt till färdtjänst vid fyllda åttiofem (istället för att det ska behöva behovsprövas av KLT i varje enskilt fall) samt bl a ett medborgarförslag från numera avlidna Ann Nilsson om "läkemedelskörkort" för all kommunal personal som delar ut läkemedel.   
Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Heja Lubbe! Vi är många som tycker att du är bra och kommer rösta på dej och Ölandspartiet nästa gång. Vi är fler än du tror.

    SvaraRadera