Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 31 januari 2013

Stora snyftvalsen hjälper inte överallt


Länsstyrelsen låter sig inte rubba angående sitt beslut att upphäva kommunfullmäktiges antagande av "Triangelplanen". Det hjälpte inte att den borgholmska kommunalrådskan kört hela (?) registret, inkluderande stora snyftvalsen, för deras chef Landshövdingen. Vad hade hon egentligen trott? Att landshövdingen skulle köra över sina egna juridiskt utbildade tjänstemän och springa Borgholms kommunalråd i kjolarna?
 
Kommunalrådskan Lisbeth Lögnartsson och hennes suspekte medspelare Eddie Forsman (som även han den senaste veckan har visat det dåliga omdömet att försöka påverka Länsstyrelsens ledning till att Länsstyrelsen ska kringgå lagen) kan gott stå där med sina långa näsor!
 
" - Det är otroligt trist att vi hamnat i den här situationen", säger Lögnartssonskan idag till Ölandsbladet och avslutar med: "allt på grund av att länsstyrelsens jurister ägnat sig åt paragrafrytteri."
 
Vad menar människan med det? Beror inte det hela helt och hållet på dubbelt klanteri på den förvaltning där Göran Borgö har det yttersta ansvaret?
 
För alla som istället för köpcenter vid Triangeln vill ha kvar en levande Borgholms innerstad med dess mångfald av småbutiker och kunna ha kvar den åretruntöppna livsmedelsbutiken i Köpingsvik, så måste länsstyrelsens beslut kännas som något positivt.

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Hur länge ska vi behöva ha kvar dessa urusla politiker och tjänstemän i kommunen? Går det inte att bli av med dem på något sätt?

    En som börjar fundera på att flytta snart om det ska fortsätta så här

    SvaraRadera
  2. Hej du som funderar!

    Jag tror inte att Du är ensam om Dina funderingar för jag har hört fler som undrar ungefär likadant.

    Om två år är det dags att välja politiker igen och jag hoppas verkligen att då kunna erbjuda ett bra alternativ. Sedan är det upp till Dig och alla väljare att avgöra.

    Då - om två år - har vårt nuvarande kommunalråd suttit sina tre perioder som enligt nuvarande regler behövs för att kunna erhålla full kommunalrådspension fram till sextiofemårsdagen, så vi lär väl slippa henne i vilket fall som helst. Och väljarna lär väl heller inte vilja ha Eddie Forsman.

    Men två år är en lång tid när en massa nya misslyckade beslut kan tas, så det bästa vore om en stor majoritet i kommunfullmäktige redan nu kan inse att nuvarande situation är ohållbar, och att det snarast behöver hållas ett extra val i kommunen för att få en ny sammansättning i kommunfullmäktige och därmed ett styre som kan fungera så som medborgarna skulle önska. För att extra val till ett nytt kommunfullmäktige ska hållas krävs att två tredjedelar av kommunfullmäktiges ledamöter vill ha det. Centern ensamt (med nio ledamöter av fullmäktiges 41) kan således inte ensamt stoppa ett sådant förslag. Jag väntar bara på att någon ska väcka förslaget.

    Beträffande urusla tjänstemän så borde saken vara enkel, ge dom sparken!

    SvaraRadera