Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 15 februari 2013

Matfrågan än mer viktig!


En annan fråga som också lär leva vidare in i nästa valrörelse är den offentliga maten. De politiker som har givit klartecken för experimentet med kyld färdiglagad mat från Västerås till våra äldre lär få det hett om öronen.
 
Att skolmaten från Borgholm Energi fått en släng av sleven från skandalen med det feldeklarerade lasagneköttet är ju inte särskilt förvånande. Så går det när man köper hel- och halvfabrikat istället för att själv laga den offentliga maten!
Nu undras det över vart alla döda hästar tar vägen och hur mycket deklarerat "nötkött" som verkligen är just nötkött. Snart lär väl funderingarna också gå kring vart alla försvunna kroppar från krigshärjade länder tar vägen. Det är tydligt att det finns många fula fiskar i bakvattnet bakom den internationella industrimaten.
Kommunens politiker borde inse att dom måste sluta upp med att köpa skolmat och äldremat utifrån och istället satsa mer på öländska råvaror och på våra egna kök på Öland och därmed även slå ett välbehövligt slag för matlandet Öland!

  
Vill Du kommentera, klicka här!

1 kommentar:

  1. Ett av de värre brotten är fusket med vår mat! Därför ligger det många poäng i närproducerat käk, där producenternas grannar kan verifierra ursprung och kvaltitet. "Det kostar för mycket" brukar vara de sk politikernas argument för billigare mat. Jag undrar vad det är som får dessa människor att tro att alla anonyma matproducenter verkar för konsumenternas bästa? Regional/lokal mat till alla!

    SvaraRadera