Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 1 februari 2013

Om stora inköpscentra i städers utkanter


I en kommentar under en tidningsartikel ("Triangeldramat fortsätter") i Ölandsbladets nätupplaga tidigare i veckan skriver Ewa Engberg-Örnhem, som  numera bor i Halland, men som tidigare haft sina bopålar i vår kommun på Öland:
Detta är en framtid som många både små och stora städer har gått till mötes. Jag förstår inte att politiker hela tiden ska förespråka stora inköpscentra i städers utkanter, dit vi nästan alltid måste ta oss med bil. Sveriges befolkning blir hela tiden äldre och allt färre kör eller ens har råd med egen bil, ofta på grund av usla pensioner, så låt oss få behålla levande innerstäder med lättåtkomliga småbutiker och personlig service. 
Kanske är det så att man måste ha erfarenheter från olika håll i landet för att till fullo förstå värdet för en liten stad av att inte ha ett stort inköpscentrum i utkanten 
Det är ett värde som politikerna i Borgholms kommun inte förstår att dom borde slå vakt om.
  
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar