Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 18 februari 2013

Oacceptabelt att göra besparingar inom äldreomsorgen


Som jag skrev nyss i en kommentar i Ölandsbladets nätupplaga till en tidningsartikel med rubriken Anhöriga slår larm i lördagstidningen:
Neddragningarna av personal inom äldreomsorgen i Borgholms kommun är definitivt ej försvarbara. Sen må Eva Karlström påstå vad hon vill.

Det är ofrånkomligt att såväl de äldre, deras anhöriga som personalen blir lidande av detta.

Det är enligt min mening helt oacceptabelt att politikerna låter äldreomsorgen drabbas av besparingar för att dom själva i olika avseenden har misslyckats med att sköta kommunens ekonomi, samtidigt som dom som ansvariga politiker sitter där med oförändrade arvoden och timersättningar!

 
Det bör kanske tilläggas att äldreomsorgen är en av en kommuns aboslut viktigaste uppgifter, kanske den allra viktigaste, och att den definitivt måste undantas från besparingar - när kommunen tvingas vidta sparåtgärder i övrigt.

Vill Du läsa tidningsartikeln i kortversion och se samtliga kommentarer och kanske själv kommentera i tidningens kommentarruta, klicka på den blå rubriken.  
   
Vill Du kommentera här under blogginlägget, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Du är bra Per Lublin som vågar säga som det är och inte pratar fint innan valet och sen sparar sönder skola vård omsorg.
    Tack för allt du gör.

    Anna

    SvaraRadera
  2. Tack Anna!

    Det värmde i ruskvädret!

    SvaraRadera