Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 15 februari 2013

Skoldebatten lever vidare!


Om någon av er läsare kanske minns mitt blogginlägg i början av förra veckan med rubriken "Vem tror längre på politikernas löften? " (klicka här om Du vill komma till det direkt), så kanske ni också såg kommentaren under där någon hade föreslagit mig att skicka inlägget som insändare till de tre stora lokaltidningarna på Öland. Jag gjorde så och kunde i tisdags glädjas åt medhåll i en insändare i Ölandsbladet som på ett mycket bra sätt tog upp både demokratifrågan och hur kommunens skolpolitik borde vara - för hela kommunens bästa. Här kan Du läsa den:
 
 
  
Klippt ur Ölandsbladet den 12/2 2013
 
Att skoldebatten lever vidare - och kommer att så göra tills politikerna har tänkt om - är inte att ta miste på.
Jag kan ju tipsa politikerna om att skolfrågan och de besparingar som i praktiken är riktade mot kommunens mindre orter och undergräver deras framtidsmöjligheter lär bli en av dom hetaste frågorna i 2014 års valrörelse. Så de partier som vill ha någon minsta lilla framgång då borde tänka helt om i skolfrågorna redan nu. Annars lär dom tillhöra förlorarna i nästa val!
 
Än en gång:
Riv upp beslutet om att stänga Runstens skola och låt båda skolorna på östra sidan få vara kvar! Samt låt bli att placera sexorna i Slottsskolan!
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar