Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 10 februari 2013

Vinnaren av årets ris utsedd


 
Fyra förslag har inkommit under dagen för vem som ska få årets fastlagsris, varav tre välförtjänta, även om ett  hör hemma i fel kommun. Det fjärde kan jag ej bedöma på grund av jäv.
  
Ett annat bra förslag - som ingen väckt - hade varit Göran Borgö på grund av hans återkommande nedlåtande uttalanden om de kommunmedborgare som inte tycker som han och kommunledningen gör och kanske t o m vågar överklaga politikernas beslut.
 
Men helt självsvåldigt har jag utsett en helt annan person som mottagare av årets fastlagsris, en tjänsteman i ansvarig ställning som kommit med det fullkomligt felaktiga påståendet att det ur ekonomisk synpunkt skulle vara i det närmaste betydelselöst för Borgholms kommun om Runstens skolelever  välja att fortsätta sin skolgång i grannkommunen. Så felaktigt får bara inte en tjänsteman - av vilken man har rätt att förvänta sig fakta och  objektiv sakkunskap - uttala sig!
 
2013 års fastlagsris i Borgholms kommun går därför till inbillningschef, föråt utbildningschef, Lars Bylund!
 
Fanfar!
 

Vill Du kommentera, klicka här!

1 kommentar:

  1. Jag är besviken på dej Lubbe. Du kunde väl ha gett riset till den där cykelfånen Forsman istället. Tänk så många miljoner för en cykelväg som redan finns.

    Arg Borgholmsbo

    SvaraRadera