Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 3 februari 2013

Folkets röst om pensionärsmaten


Så här in i den nya månaden mötte jag på gatan en äldre man med skarpt intellekt som naturligtvis hade upprörda synpunkter på det här med maten. Trots att han själv inte får hem någon pensionärsmat längre, så tyckte han väldigt illa om att maten ska fraktas så långt i onödan, när vi lika väl kan laga den här på Öland som att transportera färdiglagad mat från Västerås,
 
Tidigare fick han hem pensionärsmat från Ekbackaköket två dagar i veckan och det räckte för hans del. Men när alla plötsligt skulle bli tvungna att ha kommunens mat varje dag om dom skulle få någon, då slutade han med det även om han var nöjd med maten från Ekbackaköket.
Socialnämndens beslut för drygt ett år sedan, att alla som vill ha pensionärsmat hemskickad måste betala för mat varje dag istället för att själv kunna välja, var vansinnigt dumt och hänsynslöst mot berörda pensionärer. Ölandspartiets representant Ingrid Stark var tyvärr den enda i nämnden som reserverade sig.
 
Det borde vara dags att riva upp det beslutet. Precis som att "experimentet" med färdiglagad mat från Västerås till Borgholms kommun omedelbart måste avbrytas!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar