Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 4 februari 2013

Vem tror längre på politikernas löften?

Inför valet 2010 lovade centern i Borgholms kommun högtidligt att alla skolor i kommunen skulle få vara kvar. Bland annat med årskurserna 1 - 6 i både Köpingsvik, Rälla, Gärdslösa, Runsten och Viktoriaskolan. Det står t o m inskrivet i Centerns Valmanifest för Borgholms kommun.      
Redan innan halvlek i valperioden har borgholmscentern glömt detta löfte och offrar en av skolorna (som råkat* bli skolan i Runsten). Inte på grund av brist på skolbarn utan endast på grund av missriktad spariver!        
Nästa valsvek är att man skickar samtliga som ska börja i årskurs sex i någon av dom kvarvarande av ovannämnda skolor att istället börja sexan i Slottsskolan, en skola med bara äldre elever och där droger florerar, vilket naturligtvis kan skapa otrygghet för både dessa sjätteklassare och deras föräldrar.
  
Nu lovar man plötsligt guld och gröna skogar till de föräldrar i Runsten som vill sätta sina barn i skola i Gärdslösa istället för i Gårdby (där barnen verkligen kan gå även i årskurs sex). Detta lovar man i den centerstyrda utbildningsnämnden trots att man fortfarande måste spara och inga pengar lär ha för att infria sina löften!
 
Hur i helsicke kan politikerna tro att folket i Runsten ska kunna lita på dem denna gång???!!!
 
Det enda sätt som politikerna kan komma ur det hela med hedern i något så när behåll är att själva riva upp sitt beslut att stänga skolan i Runsten och istället låta alla skolorna vara kvar!
Samt låta bli att placera sexorna i Slottsskolan! 
*)  Fotnot:  En ledamot i kommunfullmäktige råkade "rösta fel", vilket avgjorde till Runstens nackdel.
Vill Du kommentera, klicka här!


2 kommentarer:

  1. Vill gärna se den här som insändare i Barometern, Östran och Ölandsbladet.

    SvaraRadera
  2. Kanske det. Vi får se hur jag gör.

    SvaraRadera