Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 24 april 2016

Avskedspredikan av Ölands ärkebiskop Julle Lund

Något plötsligt gick Julle Lund ut i veckan och förklarade att han slutar som präst och idag höll han sin avskedspredikan i Ölands domkyrka i Köpingsvik. Fullt av präster och prelater var samlade under de nästan två timmarna som festmässan varade i en fullsatt Köpings kyrka, som den väl egentligen heter. Och där Julle är självskriven ärkebiskop* och publikmagnet.
- Jag brukar inte annars gå i kyrkan, men när Julle ska predika är det gratis underhållning, sa en bänkgranne från en grannsocken. 
Mimåsakören hjälpte som vanligt till att förhöja stämningen när inte Julle själv tog fram gittarren drog till med Pärleporten förstås. Predikan blev denna gång en humoristisk självrannsakan i dialogform.
- Hade jag vetat detta, så hade jag slutat för länge sen! Utbrast Julle till slut, överväldigad av alla hyllningar och blomster som dök upp i slutet av gudstjänsten.
Ett tack från orgelläktaren
Avskedspredikan eller inte så vill man nog lite till mans höra mer av Julle Lund. Någon frågade redan honom: - Vad gör du nästa söndag?! 
Foto: Per Lublin 
*) Fotnot: Det tycker i vart fall jag att han skulle vara.
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar