Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 27 april 2016

Välbehövlig nederbörd och värdefull kulturgärning

Nu e de bååd rengn å snö. Stooe fliing.
Aprilsnö nu på möön
Aprilsnö e fårajö, bruuk di sääj.
Var igår kväll på alltid trevliga "Olgas kafé" i gamla skolehuset vid Kyrkallén i Köpingsvik, där den alerta Köping-Egby hembygdsförening hade besök av "föefäntera" Ing-Mari Samuelsson och Ingvor Petersson som berättade i samspråk på Föradialekt. Blev lite inspirerad så här morgonen efter när jag skulle beskriva den välbehövliga nederbörd som just nu faller utanför fönstren här i Borgholm.
Har också blivit lycklig ägare till ett exemplar av boken "Så praate vi i Föesocken - en dialektsamling" (utgiven av Föra hembygsförening) som dom båda damerna passade på att sälja efteråt igår lväll. Med tillhörande grammofonskivor, typ CD.
Ska bli fint att lyssna till.
Värdefull kulturbok
Att försöka bevara våra dialekter är en värdefull kulturgärning! 
Plats för kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar