Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 28 september 2017

Invigning av Ölands Skördefest utan invigningstal

Solstråle med solstrålar
Kom lite sent till Vickleby igår inför invisningen av Ölands Skördefest och fick se ett hav av - företrädesvis vita - husbilar breda ut sig över Mörbylångadalen men lyckades ändå hitta en parkeringsplats.
Solstrålen från Mortorp på fastlandet, Ingela Carlson, skuttade fram och tillbaka framför en jätteduk med pensel i hand, målade väderkvarn och solstrålar och sin bild av Vickleby. Däremellan var hon glädjespridande konferencier och underhöll med dragspel. 
Någon invigningstal var det inte i år. Förmodligen hade arrangörerna från Vickleby i åtanke den gången som Ölands Skördefest skulle invigas i Gårdby och man då hade gjort misstaget att bjuda in dåvarande ministern-av-något-slag Anna Karin Hatt som pratade politik och så länge att de flesta i den stora publiken tröttnade och hade begett sig hem innan hon var klar med sitt tal. 
Premiär är det i år ju också med invigning av Ölands Skördefest redan på onsdagskvällen. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar