Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 15 september 2017

Lennart Anders(s)on tagen med byxorna nere. Hotade i hemligt mejl med nedläggning av Åkerboskolan om han inte fick nämnden på sin sida om sjätteklassarna i söder!

I dagens nummer av Barometern - Östra Småland avslöjar tidningarnas lokalredaktör i Borgholm Maria Alåsen på ett helsidesuppslag hur utbildningsnämndens ordförande Lennart Andersson (S) har hotat partikamrater i nämnden och nämndeledamöter från Framtid Öland och Miljöpartiet med en eventuell nedläggning av Åkerboskolan ifall de skulle tillstyrka medborgarförslaget om att flytta tillbaka årskurs 6 från Slottsskolan till mellanstadieskolorna i Köping, Gärdslösa och Rälla. 
Med sitt förtäckta hot om nedläggning av Åkerboskolan har han i ett hemligt mejl sammankallat nämndeledamöterna från S, Framtid Öland och Mp till ett hemligt möte innan utbildningsnämndens nästa sammanträde, då frågan om sjätteklassarna åter ska upp på nämndens bord och där Lennart Andersson på detta vis ville få till majoritet i nämnden för att avstyrka medborgarförslaget.
Lyckligtvis fick kommunalrådet Ilko Corkovic (partikamrat med Lennart Andersson) kännedom om saken och avstyrde att det hemliga mötet blir av. 
Då Lennart Andersson en gång i tiden varit med om att flytta sexorna till Slottsskolan vill han av prestigeskäl inte veta av att det beslutet nu kan bli ändrat och att sexorna fortsättningsvis ska få stanna kvar på sina respektive mellanstadieskolor. Därav dessa fula politrukfasoner. 
Man kan gott säga att Maria Alåsen har avslöjat Lennart Andersson med byxorna nere.  Återigen har denne Lennart Andersson visat att han är en belastning för inte bara sitt parti (S) utan även för utbildningsnämnden, våra skolor och kommunen i sin helhet. 
Man kan undra hur länge det dröjer innan han får vandra samma väg som Lars Bylund - fast då utan ersättning för att sluta!
Fredagshälsningar från
Per Lublin 

PS. Kan ju tillägga att det i själva verket inte finns det minsta samband mellan Åkerboskolans framtid och sjätteklassarna i södra halvan av kommunen. Självklart ska kommunen satsa på Åkerboskolan enligt tidigare utfästelser och beslut! Helt oavsett sjätteklassarnas återförande!
Kommentarer 

2 kommentarer:

  1. Hur bär man sig åt för att avsätta politiker som Lennart Andersson. Kan vem som helst väcka misstroende?

    Trött medborgare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Möjligheten till misstroendevotum - som en grupp riksdagsmän kan väcka mot statsråd - saknas på motsvarande sätt i kommunerna. En gång om året (på vårkanten) ska dock kommunfullmäktige att ta ställning till ifall ordförande och ledamöter i kommunstyrelse och nämnder ska beviljas ansvarsfrihet eller ej för det gångna året. Om ansvarsfrihet INTE beviljas, så kan vederbörande avsättas med omedelbar verkan från det uppdraget.

      Det hela är dock mest en formalitet och mig veterligt har det aldrig hänt att någon ordförande i Borgholms kommun inte har beviljats ansvarsfrihet för sitt uppdrag. Ledande politiker håller ihop och håller varandra alltid bakom ryggen när det gäller. Tyvärr!

      Men när det finns något extemt stolpskott som skämmer ut sitt parti ungefär som Lennart Andersson gör, så händer det att man inom partiet övertalar vederbörande att frivilligt avgå på ett snyggt sätt. Även om det inte alltid lyckas.

      Radera