Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 april 2018

Några funderingar kring en så kallad kulturprofil, Vita Villan på Slottsbranten och en 232-årig akademi

Den så kallade "kulturprofilen" Jean-Claude Arnault har lyckats få sitt något krångliga och svåruttalade förnamn "försvenskat" till "Janne Kladd".
Passande kan tyckas då herr profilen framför allt gjort sig känd för att kladda på akademiledamöters fruar och döttrar samt på andra kvinnliga akademiledamöter än sin ständiga hustru.  
Måhända har han även besökt Öland och kunnat utnyttja Vita Villan på Slottsbranten för diverse herdestunder härstädes? Kanske något sådant vara orsaken till att denna byggnad blivit slutmålet för den protestpromenad som nu i veckan genomförts av ett antal kvinnor på Öland?
Till detta kan läggas att samme Janne Kladd även påstås ha gjort sig bemärkt med frikostighet beträffande tips om vinnande nobelpriskandidater. 
Samt att han i det närmaste har lyckats med bedriften att få en 232-årig akademi på fall. En akademi med en tjusig devis:
Snille och smak, jo jo! 
I händelse av att Nobelprisstiftelsen tröttnar på den pågående cirkusen kring Svenska Akademien och istället vill låta någon annan gubbig institution ta över det högtidliga tilldelandet av det finaste av alla våra nobelpris, så kanske vi kan få hoppas på att denna tillställning kan utlokaliseras till Borgholm, där sittande socialnämnden  får överta ansvaret. Denna är nämligen om möjligt ännu gubbigare än Svenska Akademien. 
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar