lördag 21 april 2018

Vårkonserter i kvarteret Kamelen

Under senaste tiden har vi kunnat njuta av härliga konserter i kvarteret där jag bor. Kvarteret Kamelen, som inte har något med "Kamel-Bengt" och kamelerna i Alböke att göra utan är ett gammalt kvartersnamn från Borgholms första stadsplan för tvåhundra år sedan, då vart och ett av stadens tjugosex kvarter i tur och ordning tilldelades ett namn med sin alldeles egna begynnelsebokstav och här var det bokstaven K som gällde. 
Dels hölls det en väldigt finstämd konsert i gamla Borgholms-biografen i söndags, vilket blev nypremiär för fastigheten som ett stadens kulturhus - sedan Galleri Svalan för inte så länge sedan flög iväg till Ängö vid Kalmarhorisonten. 
Nya ägarinnan av biografen - Nanna Sveinsdottír - visade sig vara en utmärkt sångerska och hade samlat ihop ett fint gäng med bl a författarinnan Tove Folkesson - som inte bara läste lyrik utan även hon avslöjade sin fina sångröst. Temat för konserten var "ÖAR - möten i toner". Öarna var Öland och Island. Och en tredje ö som bara är 15 kilometer lång, har broförbindelse med Irland och som presenterades av trubaduren John Leo Carter som är uppvuxen på den ön. Bland övriga medverkande fanns musikaliskt allbegåvade Harald Erici som gjorde premiär med dragspel. Konserten bestod till stor del av egenproducerat, väl sammanvävt till en helhet som man får hoppas kommer gå i repris.
Konsert som  man får hoppas kommer gå i repris
Det hela blev en verkligt fin premiär för Borgholmsbiografen i ny tappning som kulturell samlingspunkt! Inleddes med att Nanna berättade hur hon och hennes man Pär Stenberg för första gången satte sina fötter på Öland förra året och startade sitt nya liv tillsammans i den gamla biograffastigheten. där dom nu på nytt öppnar upp för kulturen. 
Välkomna och lycka till! 
I övrigt har vi fått uppleva de mest underbara koltrastkonserter med bevingade sångsolister såväl dagar, kvällar och tidiga morgnar! 
Finns det någon finare tid än just nu ???! 
Foto: Per Lublin
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 
           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar