Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 april 2018

Historiskt möte på Solliden sätter Öland och Borgholm i världspolitikens centrum

Just nu väntas "storfrämmat" till Öland. Polisen har ju synts till ovanligt mycket på väg 136  mellan Borgholm och brofästet dom senaste dagarna och folk som rastat sina hundar på Slottsalvaret har väl undrat vad som varit i görningen vid Solliden. Men sent igår kväll stod det klart att nordamerikanske presidenten Donald Trump och hans nordkoreanske kollega Kim Jong-Un kommer att ha ett världshistoriskt första möte på Solliden idag. På Öland!
Anledningen till att detta historiska möte som det har spekulerats om den senaste tiden nu kommer att hålla just här på Öland ska dels vara att Sverige är neutral mark, och dels att svenske kung Carl XVI Gustaf - som personligen erbjudit sig att upplåta Solliden för ändamålet - har ett mycket gott rykte om sig i internationella sammanhang.
Just nu är det oklart exakt hur dags som Donald Trump respektive Kim Jong-Un anländer till Solliden, men den ene lär komma med helikopter direkt från Kalmar Öland Airport och den andre med en snabb polisledd bilkaravan. Tillfälliga avspärrningar är att vänta på väg 136 söder om Borgholm - då trafiken kommer att hänvisas till östra sidan - och Ölandsbron kommer att vara helt avstängd för trafik under minst en halvtimme.
Att Borgholm nu kommer att invaderas av reportrar och TV-team från världens alla hörn är väl inte att ta miste på. Borgholm är plötsligt i världspolitikens centrum och vårt kommunalråd Ilko Corkovic är stoltare än torgtuppen! 
Kommentarer 
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

4 kommentarer:

  1. Det var ett riktigt dåligt 1:a aprilskämt!
    Märkligt dock att inte Corkovicfjäskaren och fantasiernas Herr Lublin i detta aprilskämt har föreslagit sig själv som mötesvärd å världsfredsfixare samt då i samma andetag också utnämnt sig till självklar mottagare av Nobels fredspris 2018.


    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller varför inte självaste fanatiske mönsteråsaren Herr Bert Fjärt?

      :-)

      Radera
    2. Ojoj, måste erkänna att du Lubbe, fejk-ölänningarnas mest kände fejk-ölänning imponerar stort med ditt fantastiska ordrim, "Bert Fjärt", du framstår verkligen som en sann mästare inom vers och prosa.

      Övervägde förstås för några sekunder att sänka mig ner till samma högsta religiösa å politiska ordrimsnivå som du Lubbe kan prestera när du är i verbal toppform. Men jag avstår från det rimsvaret då religion å politikerfanatiker vanligtvis känner sig kränkta och då lätt tappar kontrollen över sig själv och sina handlingar, verbalt som fysiskt.
      Men va fan! Jag testar ändå din mentala tålighet med att hädanefter kalla dig för Fejk-Lubbe eller Lubbe-Fejk - förresten, vilket nickname av de två nämnda föredrar du?

      :-)))

      Radera
    3. Pust !!!

      Nu bryter vi den här "debatten", Bert!!!

      Radera