Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 30 april 2010

Äntligen mer pengar till vår underbemannade äldreomsorg!


Vid kommunfullmäktiges budgetsammanträde i slutet av november föreslog jag att socialnämnden skulle få i uppdrag att ta fram underlag för tilläggsbudgetering riktad till äldreomsorgens särskilda boenden, som det så fint heter, d v s ålderdomshemmen. Redan då stod det klart att dessa var klart underbemannade ochy att tilldelade medel inte skulle räcka. Mitt förslag nedröstades med siffrorna 36 - 5.

Men skam den som ger sig. När kommunalrådet Lisbeth Lennartsson i vintras gick ut i pressebn och skröt att man hade ett antal miljoner mer i kommunkassan än väntat, så passade jag omgårnde på att föreslå att dessa skulle öronmärkas till äldreomsorgen, och nu har det gett resultat.

Sedan även socialchefen Lisa Källén påtalat situationens allvar och fått socialnämnden att kaxa till sig föreslår nu kommunstyrelsen om en tilläggsbudgetering på fem miljoner. Ungefär som jag hade tänkt mig.
Bra!

Frågan avgörs vid kommunfullmäktige på måndag. För äldreomsorgen är det inte en dag för tidigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar