Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 7 april 2010

Politikerna i Ölands kommunalförbund har ett stort ansvar för kommunernas borgen för privatägda ÖTAB:s krediter


Tidningen Östra Småland erinrar om att ölandskommunerna fortfarande står i borgen för ÖTAB:s skulder, trots att Lisbeth Lennartsson försökt låtsas som att det är ett missförstånd som hon skulle reda ut med dom nya ägarna till ÖTAB. Nej Lisbeth Lennartsson, något missförstånd är det nog inte, och det är styrelsen för Ölands kommunalförbund, där Lisbeth Lennartsson är ordförande, som bär skulden för att kommunens skattebetalare åker på att betala om ÖTAB skulle gå omkull.

Signaturen Yngve skriver i en kommentar till artikeln att han tycker att styrelsen i Ölands Kommunalförbund själva och personligen borde ta över borgensansvaret från kommunerna. Det kan man ju faktiskt hålla med om. Dessa politiker har under årens lopp luggat ölandskommunerna på massor av pengar och borde nu ha råd att hålla ölandskommunerna skadelösa för vad dom har ställt till med.

Andra kommentatorer trodde att Östrans artikel var ett aprilskämt, eftersom det var den första april.

Läs vad Östran skrev då och läs kommentarerna, genom att klicka här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar