Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 1 april 2010

Nu ska det bli andra bullar på Kaffetorpet


Ryktet om Borgholm Energis goda mat sprider sig. Efter socialchefs Lisa Källéns och hela socialkontorspersonalens lyckade provsmakning har en förfrågan kommit från självaste kungahuset om inte Borgholm Energi AB skulle kunna leverera kaffebrödet till Kaffetorpet i sommar.

En stolt VD Benny Wennberg förklarade vid en presskonferens igår att BEAB kommer lägga ut själva brödproduktionen till Kina eller Taiwan, varifrån det i nedfryst skick levereras till ett beredningskök i Borgholm för upptining. Lagom tempererat kommer brödet sedan att snabbtransporteras till Kaffetorpet för servering med två leveranser per dag, fyra under högsäsong.

Kungaparet, kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, som i år firar påsk på Solliden, kommer själva att göra en provsmakning av de första bullarna vid en ceremoni på Kaffetorpet idag skärtorsdag kl. 12, där de kommer att emottaga dom första bullarna ur självaste ordförandens för Borgholm Energi AB, Stig Bertilssons, hand.

Förutom inbjudna gäster är även allmänheten välkommen till provsmakningen på Kaffetorpet.

2 kommentarer:

  1. Hej Per,

    härligt, först en bulle av Bertilsson, sen en snaps på systemet, slutligen ett bilrally från Böda Sand till Ölandsbron. Dina 10 nya motioner önskar jag all lycka, frågan är om det alltid automatiskt blir 48-1 i baken eftersom dom kommer från Dej? Om så är fallet är en ny taktik på plats. Synd att goda idéer blir slängda i papperskorgen bara för att knäppa Dej på näsan? Eller hur ser Du på denna problematik?

    SvaraRadera
  2. Om det går så bra i höstens val som jag hoppas, så kommer Ölandspartiet med väljarnas stöd att ha satt sig i sådan respekt att våra motioner blir tagna på större allvar. Vi kommer då ha flera nya representanter i kommunfullmäktige som inte är lika lätta att avfärda som varande knäppgökar som när det gäller Per Lublin. Var och en med sina speciella agendor och seriösa motioner. Jag ser fram emot att det blir ett helt nytt sätt att se på Ölandspartiet efter valet.

    Nu är det allvar och inte längre första april

    SvaraRadera