Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 27 april 2010

Kommunalråd på halvtid - en rimlig besparing i en mindre kommun?


Torsås har tidigare också visat att en kommun av mindre storlek - som t ex vår kommun - kan klara sig med ett kommunalråd på halvtid. Under Lisbeth Lennartsson frånvaroperiod nyligen ryckte Sune Axelsson (i egenskap av vice ordförande i kommunstyrelsen) in som "vikarierande kommunalråd" och han behövde inte precis förta sig.

När jag - på egen bekostnad givetvis - besökte TUR-mässan i Göteborg, så vilka stötte jag på där, som lullade omkring bland diverse andra utställare och provade allsköns delikatesser som hyttsill med mera om inte Sune Axelsson och Eddie Forsman! Förmodar att dom var där för att representera Borgholms kommun och hade rest dit på skattebetalarnas bekostnad, så därför dom borde väl ha synts lite mer i Ölandsmontern. Men som "vikarierande kommunalråd" hade väl herr Axelsson inte så mycket att göra utan fick gå runt och "smakprova" på annat håll istället.

Jag tror ärligt talat inte att Borgholms kommun har blivit lidande på att det inte har synts till så mycket av kommunalrådskap på sistone. Det kanske räcker med ett kommunalråd på halvtid i vår kommun. I vart fall skulle det ju bli billigare och kanske pengar över till något viktigare än att ha en heltidsanställd politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar