Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 17 april 2010

Håriga ben under för korta byxor - hot mot hygienen?


Förra lördagen hade Ölandsbladet en insändare som jag gärna skulle vilja sprida till dom av mina läsare som inte har sett den.

Så här löd den:

Smileys även för kommunens personal !?

Har stor förståelse för de krögare/restaurangägare som känner sig maktlösa när kommunens livsmedelsinspektörer kommer på besök.
Den kanske största frågan är om man gör likadant i hela landet och i hela EU. Visst är reglerna lika, men kan det vara som så att i Borgholms kommun så tolkas de något konstigt. Samt i vissa fall så konstigt att det får groteska proportioner. Och hur många i denna kommun skulle gå med på att betala årsavgifter på tusentals kronor utan att få något för det?
Det verkar som det sunda förnuftet ej får råda för dessa inspektioner.
Vore det inte ett bra förslag och rimligen en god idé nu när man har börjat med så kallade smileys emot restauranger, att man gör likaledes emot all kommunal personal.
Där skulle man kunna lägga in tillgänglighet, servicenivå, bemötande, klädsel och så vidare. Även Borgholm Energi som ju är ett kommunalägt bolag skulle ingå i detta och med samma kriterier givetvis.
Något som även vore trevligt är ju personliga besök på vårt fina kommunhus, när man ändå är där så gör man en liten kontroll så att det är städat och ser att matlådor i kylar är datummärkta.
Man skulle även kunna notera när Borgholm Energis bilar åker över bron, ser dem utanför köpcentra och liknande om detta är förenligt med deras maskiner och så vidare.
Avslutar med att ställa mig vid fönstret och kika ut genom fönstret i väntan på att inspektörerna ska dyka upp, får se om det blir i trekvartslånga byxor med håriga ben nedanför även denna gång.

Företagare i Borgholms kommun



Det är inte utan att man kan hålla med insändarskribenten.

Naturligtvis är det viktigt att restaurant- och livsmedelsbranschens folk är noga med hygienen, men jag anser inte att kommunens tjänstemän ska gå fram med värsta "polismetoderna" och hänga ut våra företagare vid någon sorts skampåle. Ett vänligt och hjälpsamt bemötande från tjänstemännens sida skulle säkert vara mera effektivt för önskat resultat. Ska vi få företagare att vilja etablera sig i Borgholms kommun går det bara inte an att jaga dem med blåslampa och ställa dem vid skampåle!

Det är viktigt att vi får ett bättre företagsklimat i Borgholms kommun!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar