Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 28 april 2010

Innehållsrikt kommunfullmäktigemöte på måndag kväll den 3 maj


Och mat ska vi också prata om på kommunfullmäktigemötet på måndag. Mat lagad från grunden, och om maten ska lagas i kommunens egen regi eller i Borgholm Energis. Vidare ska det handla om att öppna för barnomsorg i Byxelkrok igen och om att förbättra vägen från Mellby genom Torp till Byxelkrok och förse den med cykel- och gångbana. Det ska även handla om ambulanshelikopter som ska förkorta tidsavståndet mellan norra Öland och länssjukhuset i Kalmar. Att äldreomsorgen ska få pengar så att dom kan behålla sin personal, och att äldre ska kunna få ett par veckor varje vinter på Kanarieöarna för att hålla sig friska och pigga längre. Dessutom ska det handla om fyrverkerier och en mängd medborgarförslag från alerta skolungdomar, t ex att Krongården ska vara öppen på helgerna!

Mer att läsa finns det i kallelsen, som Du får se om du klickar här!

Mötet börjar klockan 19.00 på måndag kväll, som vanligt i Folkets hus. Allmänheten är välkommen att lyssna. I pausen får alla kaffe, mackor och någon kaka. Kan vara ett bra tillfälle för den som aldrig varit med tidigare att se hur det går till på ett kommunfullmäktigemöte. Välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar