Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 mars 2011

Angepp mot demokratin


Ett fruktansvärt angrepp mot demokratin är det när Lisbeth Lennartsson, Eddie Forsman och deras kumpaner i kommunstyrelsen nu vill utöka exploateringsområdena i Rällaskogen till fyra istället för de två som återstod efter att miljö- och byggnadsförvaltningen kommit med sitt senaste. Det vill säga ett steg tillbaka i förhållande till ortsbefolkningens krav att Rällaskogen ska bevara.

Tydligare än så kan väl inte Lisbeth Lennartsson visa att hon totalt struntar i vad folket i kommunen tycker. Hon och hennes gelikar kör oblygt över invånarna i deras hjärtefrågor. I det här fallet kör hon över Rällaborna för att vara ägarna till Ekerum till lags.

Hon tycks vara i total avsaknad av respekt för
demokratin!

I det avseendet har Lisbeth Lennartsson en obehaglig likhet med världens diktatorer, som t ex Moammar Khadaffi (tidigare nämnd i en jämförelse här den 14 mars). Khadaffi har nyligen sagt att hela folket älskar honom. Har Lisbeth Lennartsson också fått för sig att hon har folkets absoluta kärlek och därför kan bete sig hur som helst?

Älskad av folket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar