Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 17 mars 2011

Inte bara bryggor...


Beskedet om att riksåklagaren inte skulle gå vidare mot den friande domen mot Rolf Edmark var väl inte oväntat. Det är oerhört svårt att få en hovrättsdom prövad i Högsta Domstolen, och det är väl bara att beklaga att åklagaren kom fel ut från början. Istället för att låta Gustaf Öholm få vittna om ifall Edmark förorsakat ÖTAB skada eller ej, så hade det kunnat få en annan vändning om åklagaren istället valt att åtala Öholm som medskyldig.

Dessutom torde det föreligga betydligt fler fakturer än "bryggfakturan" som varit värda en grundligare granskning. Målet hade kunnat få en större bredd om åklafgaren lagt ner mer energi från början. Det blev svårt för honom att komma och rätta till i efterhand och så gick det som det gick.

Den friande domen höjer knappast Edmark till någon änglastatus. Juridiskt schabbel gjorde att han friades.

Intressant är att läsa kommentarerna till vad Ölandsbladet (klicka här! och klicka sedan vidare på ordet KOMMENTARER under artikeln) och Östran (klicka här!) skrev i sina webb-upplagor igår om riksåklagarens beslut att inte gå vidare. Där verkar komma fortlöpande kommentarer hela tiden. Det är bara att klicka och läsa.

Vissta kan man förstå dom som är upprörda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar