Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 8 mars 2011

Smaskig semla med fadd bismak från Borgholms stadshus


Kanske inte internationellt som kvinnodagen, men i alla fall:
Idag är det fettisdag.
Och det ska bli riktigt smaskigt med en fettisdagsbulle, med mandelmassa och vispgrädde under locket. Överpudrad med florsocker och kanel. Alltihop i varm mjölk!


Mindre festligt är det kanske idag att läsa om hur Borgholms kommun ansöker om dispens från strandskyddet för Ekerum Golf & Resort för att dom ska kunna bygga golflägenheter på en äng nere vid vattnet (den s.k. "sandwedgen". Vadå Borgholms kommun? Vi har sannerligen inte beslutat om i kommunfullmäktige att kommunen ska vara springpojke åt Ekerum.
I brevet framför "kommunen" de stående hotelserna från Ekerum Golf & Resort att inte investera mer pengar på Öland om dom inte får som dom vill. Osmakligt! Ekerum Golf & Resort borde inte få ha egna lakejer i Borgholms stadshus!
Har begärt en förklaring från Lars Frick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar