Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 7 mars 2011

Dags att vara dagsaktuell !!!


En söndag i mars - det var igår - så bestämde jag mig.

Istället för att blogga baklänges i tiden, att systematiskt plocka fram gamla passerade händelser och skriva kommentarer om hur jag kände då, som jag tyvärr har gjort allt för mycket, så ska jag börja vara mer aktuell.

Ska skriva direkt om sånt som händer nu idag och möjligen igår, inte om vad som hände i förrförra veckan och veckorna dessförinnan. Har jag inte skrivit om det då, så kan det faktiskt vara.

Som det nu har varit så har jag inte kunnat skriva om dagshändelser bara för att först måste jag skriva om sånt som ligger på vänt från januari och februari. Istället så blir det då inget skrivet alls. Man minns inte riktigt var man ska börja. Och inte blir det bättre av att man har många järn i elden.

Och då och då får man påstötningar från vänner och bekanta som undrar varför det står så lite på min blogg nuförtiden. Samtidigt som den statistik som kommer till mig en gång i veckan visar på allt mer sjunkande "tittarsiffror", dom "återkommande besöken" på bloggen blir allt färre för varje vecka som går med bottennoteringen 51 när veckostatistiken kom nu i morse.

Så nu har jag bestämt mig. Det hände massor i januari och februari, men allt behöver inte kommenteras, hur viktigt det ena eller andra än kan ha varit. Det jag inte skrev då får förbli oskrivet. Visst kan jag undantagsvis och apropå något dagsaktuellt omnämna sånt som hänt tidigare, men från och med nu ska min blogg vara aktuell.

Så idag kan jag tyvärr inte berätta hur befriande det kändes när jag i förra veckan fick veta att den så kallade "kommunchefen" Lars Frick har sagt upp sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar