Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 21 mars 2011

Mer från Åre

Interiör från Holiday Club Hotel i Åre
Vad hände mer i Åre än mat och dryck och spa? Man kan ju undra vad som fick några av de bjudna att en kort tid därefter hjälpa Ekerums ägare att kunna köpa Rällaskogen genom något så drastiskt som att bluffa en svensk myndighet angående kommunens planer för Rällaskogen. Bluffen gjorde att Ekerum kunde köpa Rällaskogen, annars hade dom aldrig fått tillstånd till det.
Men det tydligen inte bara de åtta personerna (politiker och tjänstemän) från Borgholms kommun som tycks ha blivit välsmorda i Åre. I lördagens nummer av Östra Småland har Maria Alåsen på ett föredömligt sätt följt upp hur företrädare för Västerviks kommun och Svedala i Skåne gått på Holiday Clubs storstilade bluffprojekt. Till skillnad från ledande politiker i Borgholm har man i Svedala och Västervik lyckligtvis kommit att inse vad det handlat om och dragit sig, dock blåsta på mångmiljonbelopp. Klicka här och läs!
Tidningen försöker också reda ut mutbegreppet på ett bra sätt. Klicka här så kan Du läsa även den artikeln.
Det är inte utan att det börjar lukta illa från Borgholms stadshus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar