Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 23 maj 2011

Utemiljön vid våra äldreboenden


Bodil Rosengren har skrivit en upprörd interpellation med anledning av att Borgholm Energi vill “göra gräsmattor" runt varje äldreboende under påstående av att "det inte finns tid att sköta buskar och rabatter". Den delades ut till alla ledamöterna vid det senaste kommunfullmäktigemötet tillsammans med färska fotografier som Bodil tagit vid Strömgården som visar på hur Borgholm Energi försummat och vanskött utemiljön.

Hon jämförde samtidigt med hur Borgholm Energi i broschyrer går ut och skryter med vilken fin utemiljö som ska skapas kring de blivande bostadsrätterna i det planerade lyxbyggget för pensionärer i kvarteret Resedan.

Stig Bertilsson som i egenskap av styrelseordförande är högsta ansvarig för Borgholm Energi avkrävs nu svar till nästa kommunfullmäktigem

öte angående missförhållandena och om hur han har tänkt sig.

Vill Du läsa Bodils välgörande skarpt formulerade interpellation, klicka här!

Vill Du se hennes avslöjande fotografier från Strömgården kan Du klicka här! Eftersom foton inte luktar så behöver Du inte känna stanken från den bajsbruna sörjan på bilden från innegårdens damm.
Efter att Bodils material började spridas i måndags tog det inte många dagar förrän
Borgholm Energi såsom av en märklig slump började snygga till utanför Strömgården.

1 kommentar:

  1. Det har kommit en kommentar från Anne Wilks som lyder så här:

    Vandrar man runt kring Ekbacka och vårdcentralen, bara för att nu ta ETT område, så frapperas man av hur välskött växtligheten är. Arbetsförmedlingsgänget som sköter allt gör ett berömvärt arbete. Givetvis blev de mycket ledsna när de fick läsa i Östran att deras fina arbete är värdelöst. Östran skrev att buskar inte beskärs och hade en bild på en blommande forsythia. Dels beskär man sällan eller aldrig forsythia och definitivt inte när den blommar. Häckar och buskar klipps och träden beskärs. Planteringarna sköts prickfritt och ogräs rensas i många rabatter och planteringar. Vid ingången till vårdcentralen kan man beskåda en av de nyare planteringarna som är både intressant och en fröjd för ögat. Jag bad Östran göra ännu ett besök i området och då insåg Maria Alåsen sitt misstag. Parkarbetarna fick upprättelse i en artikel som i ord och bild beskrev deras fina arbete.


    Min kommentar till kommentaren:

    Hej Anne!

    Jag är övertygad om att Du under alla åren i Skördefestvillan haft möjlighet att studera utemiljön vid Ekbacka på nära håll.

    Nu är emellertid Bodils bilder tagna vid Strömgården, och på DET viset vill man ju inte att det ska se ut på ett äldreboende. Det är naturligtvis inte "arbetsförmedlingsgängets" fel, dom gör säkerligen vad dom blir tillsagda att göra. Och beordrar, det är det Borgholm Energi som gör - eller inte gör. Det är således Borgholm Energi som har ansvaret för hur det ser ut. Och det får bolaget pengar för från Borgholms kommun.

    Vad som främst tycks ha föranlett Bodil till att skriva interpellationen är dock en hemställan från Borgholm Energi att få ta bort träd och buskar, planteringar och rabatter från våra äldreboenden och bara ha gräsmattor istället.

    Därtill har Borgholm Energi visat en nedlåtande attityd mot personal och anhöriga till de boende (framför allt på Soldalen) som gemensamt på eget initiativ planterat lite grönska för att förbättra utemiljön för de boende.

    Nu ska socialnämnden tydligen tala med Borgholm Energi om saken.

    Jag blir upprörd när jag tänker på Borgholm Energi:s känslolösa beteende!

    Vad tycker andra som läser det här? Kommentera gärna även Du!

    SvaraRadera