Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 maj 2011

Sköna maj välkommen!


Såhär när vintern rasat ut från våra fjällar, valborgsmässoeldarna falnat och majbålen förvandlats till varm aska och maj månad står i sin allra första inledning kunde man försöka sig på ett litet vårpekoral. Men jag väljer kanske att avstå.
Visst kan våren hälsas välkommen, men den är redan här sen ett par veckor tillbaka.
Vem höll förresten det bästa vårtalet igår kväll? Inte vet jag, för jag jag var på en privat tillställning som var mycket trevlig men där hölls inget tal. Om någon höll tal uppe vid slottsruinen vet jag inte men så bör väl ha varit. Inte heller vet jag vilka som talade vid eldarna i Byxelkrok, vid Klinta bodar eller vid Höghäll i Högsrum.
En nyligen och lyckligen avdankad landshövding i Kalmar (en f d avdankad politiker från Linköping) talade visst i Knäckebrödhult eller något liknande ställe på Småland. Såg i någon tidning för en tid sedan att arrangörerna där var glada över att han ville komma dit. Många av oss på Öland är glada över att han inte kom hit. Det räcker med vad han har gjort mot strandskyddet vårt innan han trädde i pension.
Hur som helst är våren förbaskat välkommen efter denna alldeles för långa trista vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar