Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 maj 2011

Lisbeth och kyrkklockorna


Det mystiska mötet för alla politiker i stadshuset (som jag skrev om i ett blogginlägg den 17 maj)  som hölls i förrgår, där pressen var utestängd och där ett sparpaket på 25 miljoner skulle presenteras,  blev något av en antiklimax. Man hade räknat fel på nästan 10 miljoner, så "läget var inte så allvarligt", om man fick förstå kommunalrådet rätt.

Det "tjänstemannaförslag" som skulle presenteras visade sig vara en samling kringkastade uppslag som det verkar som några suttit och spånat kring och det fanns inga siffror eller summor. Däremot fanns ett förslag från budgetberedningen (d v s kommunstyrelsens arbetsutskott) som i exakta tal föreslog olika minskningar på de olika verksamheternas. budgetramar.
Att man hade föreslaget minskad budgetram för den verksamhet som handlar om hemtjänst och äldreomsorg är illavarslande, och det verkar som om kommunledningen inte begriper att det håller på att av kommunens invånare håller andelen äldre på att bli allt större och att vi därmed får allt fler som kommer att behöva hemtjänst och äldreomsorg.
Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson förnekar sig inte, när hon förringade detta problem med att det löste sig med att det var så många dödsfall.
"-Vi hör kyrkklockorna ringa varenda dag", sa hon. Så därför var den åldrande befolkningen inte så mycket att oroa sig för. Enligt Lisbeth Lennartsson!

1 kommentar:

  1. Om det är så att denna L.Lennartsson fortsätter med sina kränkande uttalanden om äldre, så borde hon omedelbart försvinna ur Borgholmspolitiken!
    Hur kan en människa vara så oerhört korkad?

    SvaraRadera