Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 30 maj 2011

Kors i taket, öppen dörr!


Nästa tisdag den 7 juni har kommunstyrelsen i Borgholm märkligt nog ett öppet sammanträde! Ett sammanträde där press och allmänhet har möjlighet att vara med som åskådare och åhörare. Annars brukar ju alltid kommunstyrelsens sammanträden hållas slutna bakom stängda dörrar där press och allmänhet inte släpps in.

Det här har dom nog tänkt ha som en engångsföreteelse, men det har inte vi 21 kommunfullmäktigeledamöter (från alla partier utom moderaterna) som skrivit under en motion där vi föreslår att öppna kommunstyrelsesammanträden skall införas under en försök under ett helt år för att sedan eventuellt och förhoppningsvis permanentas!

Öppna kommunstyrelsesammanträden infördes redan vid årsskiftet i Mörbylånga, vilket jag tror har lett till att politikerna har skärpt sig där nere.

Så borde vi naturligtvis ha även här!

Det ovanliga öppna kommunstyrelsesammanträdet i Borgholms stadshus äger tisdagen den 7 juni håller på från klockan 9 med uppehåll för lunch. Vill Du se kallelsen med ärendena som ska behandlas, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar