Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 15 maj 2011

Vägskyltar på tapeten när kommunfullmäktige premiärsamlas i nyinredd tingssal


I morgon måndag är det nypremiär för kommunfullmäktigemöten i Borgholms stadshus. Som om inte stadshusrenoveringen redan kostat kommunen alldeles för mycket pengar har det nu  köpts in nytt möblemang åt kommunfullmäktiges ledamöter och nu är det tydligen dags för dom 41 ledamöterna att invigningssitta dom dyra stolarna.

Det hade enligt min mening dugt med dom stolar som redan finns och som man har ställt fram när allmänheten bjuds in till "samråd" och informationer i Stadshusets tingssal, där kommunfullmäktigemötena nu ska hållas.

En fördel - som man lovat ha genomfört till morgondagen - är att mötet ska videofilmas och läggas ut på kommunens hemsida så att folk ska efteråt kunna sitta hemma och följa debatten i de frågor som dom är intresserade av, kanske t.o.m. kunna se den i direktsändning på nätet. Dessutom ska dubbla talarstolar finnas på plats så att det blir snabbare och smidigare övergång när talarna ska avlösa varandra. Därtill kommer kommunalrådet att få sitta på sin plats med dom andra ledamöterna i den ordning som var och en invalts. Istället för att trona uppe på podiet tillsammans med presidiet, vilket varit något närmast unikt för Borgholm.

Ett ärende som ska behandlas på kommunfullmäktigemötet i morgon kväll är om kommunen ska försöka påverka trafikverket att det vid alla byar ska finnas skyltar med byns namn där byarna börjar. Jordsläta är ett exempel på en by där Trafikverket tydligen tyckt att vägskyltar är onödigt. Kommunen måste slå ett slag för att alla byar ska behandlas lika!

Allmänheten är som vanligt välkommen att lyssna på plats. Mötet börjar kl. 19.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar