Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 15 juni 2013

Kommunfullmäktige på måndag

På måndag kväll ska kommunfullmäktige ha möte i Stadshuset i Borgholm för att att avgöra viktiga frågor, frågor som av många medborgare till och med kan upplevas som ödesdigra.

Kommunstyrelsen är på hugget och vill sälja Runstens skola och vill ha ett avgörande beslut i kommunfullmäktige nu på måndag kväll.

Likaså vill dom driva igenom den omdiskuterade detaljplanen för den kompakta utbyggnaden av Sinus i Köpingsvik samma kväll. Med vad det innebär för den välbesökta allmänna badstranden.

Mötet avslutas med en allmänpolitisk debatt, där temat är det befängda påhittet att ölandskommunerna skulle införlivas i en Kalmar storkommun.

Medborgarna - och inte bara de femton tjugo stycken som kan knöka in sig på de begränsade åhörarplatserna i stadshusets tingssal utan alla i hela kommunen - har rätt att kunna ta del av vad politikerna har att säga under debatten. Inte minst intresserade medborgare i Runsten - Långlöt-området och i Köpingsvik.

Medborgarna har rätt att kunna följa kommunfullmäktigedebatten hemifrån när nu den tekniska möjligheten finns. Vem som vill har också rätt att filma och direktsända mötet via internet. Eftersom kommunfullmäktiges möten enligt lag är offentliga så är detta en grundlagsskyddad rättighet.

Mötet ska börja klockan 18.30 med upprop och allmänhetens frågestund. Jag börjar sända från stadshuset redan klockan 18.15. Sändningen ser man genom att klicka på en länk överst här på bloggen,

Välkommen att se och höra!

Vill Du kommentera, klicka här!

5 kommentarer:

  1. Trams! Rätta dig efter de regler som gäller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt min mening smäller svensk grundlag aningen högre än Jan Ericis godtyckligt påfunna regler som gäller olika för olika personer. Om det är någon som borde rätta sig så är det Jan Erici som borde rätta sig efter grundlagen och respektera den grundlagsskyddade offentlighetsprincipen istället för att göra vår kommun till riksomfattande åtlöje!

      Radera
  2. På denna plats kom det igår en kommentar från signaturen JB som var mycket kritisk mot mig och ansåg att jag var en katastrof för Ölandspartiet som JB påstod sig ha röstat på. Signaturen påstod också att jag var "emot" allting.

    Som svar skrev jag ungefär så här:

    Jag säger JA till FULL insyn i kommunfullmäktige (som ju är kommunens folkvalda beslutande församling) och det står jag fast vid. Om du inte tycker att det ska vara på det viset så har jag svårt att förstå varför du skulle ha röstat på Öp.
    Enligt min mening kan det inte anses katastrofalt att stå fast vid vad man har sagt. Däremot utgör de personer som sviker sina vallöften katastrof för sina partier.

    Vad som sedan hände var att mitt svar försvann bort två gånger från denna plats, förmodligen geom att jag tryckt på fel knapp.

    Nu på morgonen försvann även JB:s kommentar från bloggen - det var antagligen även det genom något feltryck från mig, men jag begriper inte hur och det var absolut inte meningen. Tyvärr kan jag inte återställa den kommentaren för den är bara borta, men jag har inledningsvis försökt att återge den så gott jag minns den.

    Hittills har jag alltid släppt fram alla kommentarer som kommit till min blogg utan att censurera och därför känns det tråkigt att JB:s kommentar försvann.

    JB får gärna återkomma, gärna med fullständigt namn. Vågar man stå för vad man skriver behöver man inte dölja sitt namn.

    SvaraRadera
  3. Har för mej att det är inte tillåtet att filma cirkusföreställningar utan tillstånd. Har att göra
    med artisternas upphovsrätt. Kanske ser sej kommunfullmäktiges medlemmar som
    cirkusartister med sina verbala kullerbyttor och saltomortaler?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det där var ju riktigt roligt!

      Kanske något att vidarebefordra till Grönköpings Veckoblad?
      Fast dom har förstås redan Borgholms kommun under hårdbevakning sedan en tid tillbaka.

      Radera