Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 20 juni 2013

Olyckliga beslut


Och så vad var det då som beslutades i kommunfullmäktige i måndags? Jo bland annat att låta kommunstyrelsen sälja Runstens skola istället för att - som jag föreslog - avvakta förvaltningsrättens dom om beslutet att lägga ner den. Sista ordet är dock ännu inte sagt!
Samt att ge en exploatör frihet att exploatera badstrandsområdet vid Sinus i Köpingsvik med hotell och över åttio stugor istället för att - som jag föreslog - lyssna på de boende i Köpingsvik och underkänna den detaljplanen. Sista ordet är nog inte sagt här heller.
Det lär bli anledning att återkomma i dessa frågor
Hela mötet kan Du se och höra om Du klickar HÄR !
Vill Du kommentera, klicka här!

3 kommentarer:

  1. När jag ser Lublins inspelning med alla voteringar kommer jag att tänka på historien om gumman som varit i Stockholm för att se sonen gå högvakt.
    -Jo ser du Elsa, alla andra gossar marscherade med fel fot utom min Gustav. Han var den ende som gick i takt.
    Och att efter beslut som går en emot kväka med en plastleksak är inget annat än förakt för kommunfullmäktige!

    SvaraRadera
  2. Det kanske helt enkelt är så att jag inte har så höga tankar om kommunfullmäktige.

    Om kommunfullmäktige visade respekt för kommunens medborgare som faktiskt valt dem och beslutade på sådant sätt som folket förväntade sig, så skulle jag ha all respekt för kommunfullmäktige. Nu är det tyvärr inte så.

    Det är fel att säga att voteringarna gick mig "emot". Dom tvingade ledamöterna att var och en för sig bekänna kort. Så att väljarna får veta. Det var DÄRFÖR som jag begärde voteringar.

    SvaraRadera
  3. Lublin, även ledamöterna som du anser röstar fel, dvs samtliga utom du och en som avstod om jag hörde rätt, ÄR kommunfullmäktige. De är valda av folket och representerar folket. Det har varit ett antal val sedan du kom med i politiken. Om ditt resonemang stämmer, dvs att ledamöterna inte röstar som folket vill, skulle du rimligen ha egen majoritet vid det här laget. Jag vidhåller att kväkandet inte bara är barnsligt utan även föraktfullt mot fullmäktige och därmed mot alla innevånare i Borgholms kommun.

    SvaraRadera